Total Pageviews

Sunday, 20 March 2016

Mencari Supir Di Kota Bandung?


Assalamualaikum. 


Anda mencari supir yang super duper best di Kota Bandung? Boleh roger aja si Opik ni. Orangnya ramah dan mesra pelanggan. Kayaknya kita selesa la kalau sama dia. Boleh minta dia bawak mana-mana area je di Bandung. Insyaallah dia tahu dentinasi yang anda mahu pergi. Tak lupa, boleh bargain harga untuk dapatkan harga service yang terbaik! Senang je nak contact si Opik ni. Terus je whatsapp dia. Dia akan reply punya. Dont worry! 


Berikut adalah contact no dan harga yang Opik tawarkan. Perkhidmatan Opik ni persedirian tau. Bukannya under mana-mana travel agency. Sebab tu boleh terus contact dia sahaja.


Whatsapp: +628132166894

Call: +6281214271166 


Harga adalah per hari di Kota Bandung

Avanza: 450,000
AVP: 450,000
Inova: 600,000
Isuzu Elf (10 seater): 850,000
Isuzu Elf (18 seater): 1200,000
Toyota hiace (15 seater); 1200,00

Tips: 

1) Nak jimat, pergi dalam group 4-5 orang. Bertambah kuranglah kos pengangkutan anda di sana nanti.

2) Untuk menikmati variety of foods, boleh terjah Paskal Food Market pada waktu malam. Perhhhhhh! Terlalu banyak sangat makanan sampai aku repeat dua kali ke sini semasa trip ke Bandung tahun lepas. Harga makanan tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah. Sedang-sedang aja dong. Iga bakar sedap! Ada live band juga yang perform.

3) Jika berkunjung ke Bandung pada hari ahad, jangan lupa roger supir awal pagi untuk ke Pasar Gasibu. Harga barang di sini lebih murah berbanding harga di tempat lain. Be careful dengan beg anda. Kalau datang lewat, pasar ni jadi terlalu sesak sampai aku naik rimas. Terus cari jalan keluar. So, better datang pada awal pagi.

4) Dengar cerita, di airport Bandung agak cerewat. Yang kaki shopping, add on luggage siap-siap. Risau nanti melayang ongkos anda.

5) Harga tiket masuk ke Tangkuban Perahu seriously mahal bagi foreigner. Mana tau anda boleh pujuk supir anda bayarkan ikut harga local. Hahahaha.. Kalau masuk by car, tiket supir yang bayarkan through tingkat kereta je. Penjaga tiket akan tanya pada supir anda, berapa jumlah yang masuk dan foreigner/local? Mereka tak check ic anda pun. Bahagianya kalau bayar ikut harga local yang berganda lebih murah.

6) Boleh try juice di Bandung yang giler murah dan pekat!

7) Kota Bandung agak sesak dan banyak habuk. Kalau nak makan di gerai tepi-tepi jalan, pastikan gerai berkenaan betul-betul bersih.

8) Kalau round pasar baru, better tanya harga dulu before beli. Kalau kedai yang gah di tengah-tengah, tak ramai orang tu maknanya kain-kain kat situ mahal la. Kawan aku dah terkena. Kedai-kedai yang tersorok/terpencil lagi better. Sila tawar harga. No comments:

Post a Comment